K-Weetjes

Over katten zijn zoveel leuke dingen te vertellen...! Een selectie is te vinden op deze pagina:

.

.

.

.

Oranje en zwart

De kleur van de kattenvacht is genetisch bepaald. De basiskleur van een kat is altijd oranje en/of zwart. Poezen kunnen zowel oranje als zwart in hun vacht hebben, katers zijn (vrijwel) altijd óf oranje óf zwart. Witte vlekken komen voor bij alle vachtkleuren, en door genetische invloeden kunnen de basiskleuren oranje en zwart “verkleuren” naar crème, blauw, chocolate, cinnamon, fawn en zelfs geheel witte katten komen voor. Ik heb mijn diploma kattengenetica gehaald door een leuke en interessante cursus te doen.

Ga naar kattengenetica

ARCHES architecten BNA

Naast mijn kattenpraktijk heb ik nog een andere baan. Samen met mijn partner Paul heb ik een architectenbureau, waar we met diverse medewerkers allerlei mooie ontwerpen maken voor particulieren en bedrijven.

Ga naar ARCHES

Meet Your Match

Helaas zijn er in Nederland ook vele katten die het niet zo goed hebben getroffen... Duizenden katten worden jaarlijks opgevangen in een asiel. Gelukkig zijn er altijd mensen die graag een asielkat willen adopteren. Via de website Ik Zoek Baas kan iedereen bekijken welke katten op zoek zijn naar een huis.

Ga naar Ik Zoek Baas

Maar hoe vindt u nou de kat die het beste bij u past? Veel katten houden van rust in de tent, maar er zijn ook die juist dol zijn op een beetje drukte. Sommige katten zijn verlegen en kijken graag de kat uit de boom, terwijl andere katten nieuwsgierig en onderzoekend zijn. Om te voorkomen dat mensen een kat adopteren die qua levensstijl niet bij ze past, gebruiken veel asiels het “Meet Your Match” programma. Hiermee worden katten en mensen met elkaar “gematched” zodat ze lang en gelukkig samen kunnen leven!

Als kattengedragsdeskundige heb ik een afstudeeronderzoek gedaan naar Meet Your Match. Als u een exemplaar wilt ontvangen, van mijn afstudeerscriptie “Meet Your Match: Klopt de Kleur?” dan kunt u me een mailtje sturen.

Ga naar Contact

4Cats.nl

Miranda Geerlings van 4Cats.nl is de allerbeste kattentrimmer die ik ken! Zij is werkzaam in regio Dordrecht. Miranda is kattengedragsdeskundige, schrijft over katten, geeft trainingen en workshops en trimt heeeel, heel veel katten! Ik leerde Miranda kennen door Meet Your Match en zij heeft me gestimuleerd om met kattentrimmen aan de slag te gaan. Dank je wel Miranda!

Ga naar 4Cats.nl

Meer K-Weetjes?

International Cat Care is een wereldwijde organisatie ter bevordering van het kattenwelzijn. Naast heel veel wetenschappelijk verantwoorde informatie over katten, is hier ook een lijst te vinden met katvriendelijke dierenartsenpraktijken.

Ga naar ICatCare

Interessante kattenberichten zijn te lezen in de gratis nieuwsbrief van kattengedragsdeskundige Liesbeth Puts. Via haar website is een abonnement te nemen en zijn alle blogs van de afgelopen jaren bekijken.

Ga naar Liesbeths Blog

Ook het Katten Kenniscentrum Nederland publiceert een leuke gratis nieuwsbrief en heeft een website met heel veel informatie over de kat.

Ga naar het KKN

FeliPien: geknipt voor katten!